NOGOMET

U 29. kolu MAXtv prve lige Hajduk je pobijedio Dinamo na Maksimiru rezultatom 2:0 (Erceg 30´ i Futacs 90´). Vladali su idealni uvjeti, a tribine istoka i zapada bile su ispunjene. BBB na sjeveru, Torcida na jugu, sunce nad Maksimirom i derbi je mogao početi.

Dinamo dominirao

Utakmica u kojoj je Dinamo dominirao posjedom, ali bez konkretnih šansi izuzev Soudanijeve prečke. Zamjena nakon 30 minuta gdje nakon pogotka izlazi Knežević, a ulazi Sammir. Inicijativa je bila Dinamova, igralo se na polovici Hajduka, no sve pokušaje s bokova od strane Pivarića ili Šituma rješavali su stoperi ili golman Stipica. Odlično postavljeni Hajduk pokazao je zube Dinamu i potvrdio da je u tim utakmicama jedino bitno tih 90 minuta. Nije bitna forma i rezultati prije ove utakmice već je bitna samo ta utakmica i to je ono što je derbi!

Navijanje BBB-a i Torcide 90 minuta te sportska igra na terenu i napokon utakmica bez (ili bi trebala biti ) sudačkih repova. U subotnjih 90 minuta na Maksimiru vidjeli smo ono zbog čega ljudi vole nogomet i zbog čega Dinamo i Hajduk jesu dva najveća Hrvatska kluba i jedini pravi derbi. Vidjeli smo borbu s jedne i druge strane, bezuvjetnu podršku s tribina od prvog do zadnjeg zvižduka.

Pobijedio nogomet

Nakon posljednjeg zvižduka, Dinamovci prema sjeveru, Hajdukovci prema jugu – oboje su bili pozdravljeni od svojih navijača koji su ostali. Danas je pobijedio nogomet. Danas, sutra ili prekosutra neće se pričati o sucima nego samo o nogometu. Ova utakmica, uz svu farsu oko lige, dokaz je da ima svijetlih točaka, a ista, ne samo zbog idealnih uvjeta, i je najsvjetlija točka ove sezone.

Dinamo je izgubio naslov u ovoj utakmici dok je Hajduk  pobjedom ostao u igri za treće mjesto i Rijeka može staviti šampanjac na hlađenje. Ipak, danas je na koncu bio derbi koji je dobio Hajduk, a veselje je kao da se osvojila liga, a Dinamu tuga kao da je izgubio naslov od Rijeke u zadnjem kolu.

Derbi u kojem je pobijedio nogomet i nakon kojeg su prve teme za razgovor sam nogomet pa navijači, a tek onda možda netko ubaci suce.

Comments

comments

LEAVE A REPLY