Nikola Tesla
Zagreb, Tehnicki muzej Nikola Tesla - Svecano predstavljanje novog natpisa na procelju muzeja te interaktivne aplikacije za posjetitelje Tesla lab kojom ce se obiljeziti 160. obljetnica rodjenja Nikole Tesle. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Nikola Tesla,rođen je 9 . srpnja 1856.godine u Smiljanu i jedan je od najvećih izumitelja svih vremena, a umro je siromašan, gotovo zaboravljen, 7. siječnja 1943.

Bio je jedan od najzanimljivijih istraživača, koji je inspirirao svojom genijalnošću, jedan od najplodnijih umova cijelog čovječanstva i,bez imalo sumnji „lud” u najboljem smislu te riječi.

Autor je gotovo 1000 patenata koji se bave električnom energijom, njezinom proizvodnjom i očuvanjem, stekao je četrnaest doktorata iz sveučilišta diljem svijeta i izvrsno je dominirao sa 12 jezika.

Većina velikih umova ima određenu opsesiju koju neki mogu smatrati bolešću,a neki to vide kao izrazitu nadarenost koja dovodi do najvećih svjetskih otkrića. Nikola Tesla imao je nekoliko opsesija,koje se mogu protumačiti i zadacima koje je sam sebi postavio kao cilj proučavanja i raščlambe.

Naime,smatrao je da je ključ svemira u brojevima. I to ne bilo kojim brojevima,već brojevima 3,6,9.

Sve što je radio radio je u setovima od 3.Uvijek bi obišao oko zgrade tri puta prije nego što bi ušao, čistio je tanjure sa 18 salveta, živio je u hotelskoj sobi, a brojeve soba je birao ovisno o tome mogu li se podijeliti sa 3. Računao je sa djeljivim stvarima oko sebe i uvijek je želio da budu djeljivi sa 3.

Ali zašto ti brojevi? Što nam je Nikola Tesla htio poručiti?

Tesla je tvrdio da su ovi brojevi ekstremno važni, tvrdeći da su planete povezane s ovim brojevima. Veoma bitno mjesto zauzimaju brojevi “binarnog sistema” čiji model funkcionira tako što se počinje od jednog i nastavlja sa dupliranjem brojeva. Ćelije i embriji funkcioniraju po istom sistemu.

Prvo, moramo shvatiti da nismo stvorili matematiku! Matematički je jezik univerzalni zakon. Bez obzira gdje u svemiru se rade matematičke kalkulacije, 1 + 2 uvijek iznosi 3. Sve u svemiru se pokorava ovom zakonu!

Postoje obrasci koji se pojavljuju u svemiru, te oni koje smo otkrili  u životu, galaksijama, zvjezdanim formacijama, evoluciji i gotovo svim prirodnim sustavima.

Jedan zaista važan sustav kojem se priroda pokorava jest „Ovlasti binarnog sustava”, u kojem uzorak počinje od broja jedan i dalje e udvostručuju brojevi. Stanice i embriji razvijaju se također sukladno ovom uzoru: 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, …

Neki nazivaju te obrasce „Božji plan”

Matematika, po toj analogiji, bila bi digitalni otisak Boga. (pri čemu se ne misli striktno na religiju).

Postoji jedna nova popularna disciplina,nazvana vortex matematika. Naime, ona polazi od činjenice da mora postojati ravnoteža u svim stvarima, suprotnostima, polarnostima, yinu i yangu,kao i od toga da sve ima ciklus.

Brojevi imaju polaritete,kao što primjerice brojevi  1 i 8 predstavljaju suprotnosti.

Naime,u vortex matematici, postoji jedan uzorak koji se ponavlja: 1, 2, 4, 8, 7 i 5, i tako dalje 1, 2, 4, 8, 7, 5, 1, 2, 4, 8, 7, 5, 1, 2, 4, …

Kao što možete vidjeti, 3, 6 i 9 nisu u ovom obrascu. Znanstvenik Marko Rodin vjeruje da ti brojevi predstavljaju jedan vektor od treće do četvrte dimenzije koji on naziva „polje toka”. Pretpostavlja se da je ovo polje superiorna dimenzionalna energija koja utječe na energetski krug ostalih šest točaka.

Randy Powell, student Marka Rodin kaže da je ovo tajni ključ za slobodnu energiju, nešto što svi znamo da je Tesla dominirao.

Počnimo od broja 1. Ukoliko ga udvostručimo, dobiti ćemo 2. Nadalje,ukoliko udvostručimo 2,dobiti ćemo 4; 4 x 2= 8; 8 x 2=  16 itd…

Idemo sada drugačijom strategijom. Ukoliko zbrojimo 1 i 6,dobiti ćemo  7; nadalje,uzmimo broj 32 i primjenimo i prvu i drugu metodu. 32 udvostručeno sa 2 je 64,a ukoliko,pak, zbrojimomo te 2 znamenke 3 + 2 , dobiti ćemo 5. Isto tako možemo udvostručiti broj 7 i dobiti ćemo14 ; 1+4= 5; ako udvostručimo broj 5,rezultat će biti 10, a zbroj tih dviju znamenki je 1+0= 1; Ako nastavimo, slijediti ćemo isti obrazac: 1, 2, 4, 8, 7, 5, 1, 2, …

Ako počnemo od broja 1 obrnutim redom, nastavljamo dobivajući isti rezultat,ali obrnutim redom: pola od 1 je 0,5 (0 + 5= 5) . pola od 5 je 2,5 (2 + 5+ 7), i tako dalje.

Kao što vidite, nigdje nema spomenutih brojeva 3,6,9. Kao da su izvan toga uzorka,neovisno od njega. Međutim, proučavanjem najvećih i najznamenitijih građevinskih struktura u povijesti,znanstvenici su razvili teoriju koja se zove Simbol svjetlosti!

Ako posjetimo Velike piramide u Gizi, ne samo da postoje tri velike piramide, nego su sve jedne uz drugu, odražavajući pozicije zvijezda u Orionovom pojasu, a također vidimo grupu od tri manje piramide koje se nalaze nedaleko od spomenutih  većih piramida.

Pronađeno je mnogo dokaza da priroda koristi treću i  šestu simetriju

Ovi oblici su veoma česti u prirodi, a stanovnici davnih epoka imitirali su te oblike i primjenjivali ih u izgradnji njihove sakralne arhitekture.

Je li moguće da postoji nešto posebno u tajanstvenom broju tri? Je li moguće da je Tesla otkrio tu duboku tajnu i koristio to znanje kako bi pogurnuo granice znanosti i tehnologije prema naprijed?

Veličanstvenost broja 9

Naime,brojevi 3 i 6 su upravljeni brojem 9 što prikazuje nešto spektakularno.

Naime, promatrajući uzorak brojeva 3 i 6, shvatit ćete da zbroj tih dvaju brojeva 3 i 6 čini 9; nadalje zbroj 6 i 3 je jednak 9, dakle,svi brojevi zajedno su jednaki 9, osim 3 i 6.

Dakle, devet znači jedinstvo obje strane. Stoga je Tesla došao do zaključka da je broj 9 sam svemir.

Vibracije, energija i frekvencija predstvljaju upravo ti brojevi- 3, 6 i 9!

„Ako želite pronaći tajne svemira, mislite u smislu energije, frekvencije i vibracije.” – rekao je Nikola Tesla jer da,navodno,postoji dublja filozofska istina u ovome!

Zamislite što bi mogli ostvariti ako se primijeniti ovo sveto znanje u svakodnevnoj znanosti …

Važno je shvatiti da Tesla nije obični tehnolog elektrotehnike,nego veliki vizionar i mislilac jedne civilizacije,koja još uvijek nije ostvarena. Njegove glavne ideje za koje je on već tada imao prototehnička rješenja,i također izveo osnovne eksperimente i mjerenja zapravo još uvijek pripadaju budućnosti.

I na kraju prosudite sami-je li Nikola Tesla bio čovjek koji je bio praznovjeran ili imao obsesivno-kompulsivni poremećaj, što su mnogi smatrali, ili pak njegova teorija itekako ima smisla…

Comments

comments

LEAVE A REPLY