Poruka vanzemaljcima

3
379

Znanstvenici su se odlučili za slanje poruke vanzemaljcima, bez obzira na prigovorZnanstvenici u SAD-u u potrazi za vanzemaljcima poslat će poruku u svemir, unatoč upozorenjima da bi takva nastojanja mogla dovesti do nezamislivih posljedica.

METI, što stoji za  Poruke izvanzemaljskoj inteligenciji, startup u San Franciscu,  priprema svoju prvu poruku u svemir u naredne dvije godine.

Grupa planira prikupiti milijun američkih dolara za projekt, a dio novca išao bi za izgradnju ili posuđivanje snažnog odašiljača. Početna poruka će vjerojatno koristiti osnovne matematičke i znanstvene koncepte, prenosi The independent.

Međutim, upozoreno je da slanje takvih signala može biti opasno, pa čak i prijetnja postojanju čovječanstva. Jedan od najistaknutijih znanstvenika koji su većinom protiv takvih nastojanja je Stephen Hawking.

Trebamo biti “oprezni” u odgovaranju na bilo kakve poruke od vanzemaljaca, za koje smo možda ništa razvijeniji od bakterija, upozorio je Hawking u rujnu.

Znanstvenici su u prošlosti pokušali poslati poruke u svemir. One uključuju NASA-Pioneer letjelice 10 i 11  koje nose poruke napisane na plaku i snimku, kao i radio poruke koje su poslane u svemir.

Nije jasno jesu li neke od njih ikada bile primljene. Neki su sugerirali da bismo dobili sličnu poruku nazad, no većina znanstvenika vjeruje kako do sada nismo uspjeli čuti ili razgovarati s izvanzemaljskim životom.

Ipak, ne postoje propisi o tome treba li ili ne poslati poruku u svemir, i kakva  poruka može biti poslana u svemir.

Comments

comments

3 COMMENTS

  1. Stress can have an unbelievable impact on health. It can come from a variety of sources and have a diversity of manifestations. The tips that are outlined below will aid in the identification of the factors that cause stress and in the steps that we can take to reduce its impacts or eliminate them entirely.

    sildenafil chez femme enceinte

LEAVE A REPLY