Priča iz Ratova zvijezda u kinima od 15.12.

U veljači 2013. Bob Iger, direktor Walt Disney Company, objavio je da planira dva neovisna spin-offa Star-Wars-Universum filma. U svibnju iduće godine Disney je najavio da će do prvog planiranog izdanka filma redatelja Garetha Edwardsa dovesti scenarij Garya Whitta, te da se očekuje kako će film u SAD-u biti prikazan 16. prosinca 2016. U Hrvatskoj, kinoprikazivanje će početi 15. prosinca 2016. godine. 

U listopadu 2014. i Greig Fraser potvrđuje svoj angažman kao snimatelj. U siječnju iduće godine Whitta izjavljuje da nema više nikakve veze s projektom. Zamjenjuje ga je Chris Weitz istog mjeseca. U ožujku 2015. Alexandre Desplat potvrđuje skladati filmsku glazbu. Zbog reshoots i srodnih rokova Desplata u rujnu 2016. zamjenjuje Michael Giacchino. 

15. kolovoza 2015. godine, službeni naziv postaje Rouge one: Priča iz ratova zvijezda. Prije toga, jednostavno je bio poznat kao Rogue One. 

Film se odvija u vremenu između epizoda III i IV. Pri tome skupina boraca i lovci na glave dolaze zajedno ukrasti planove Death Star. Jyn Erso, pobunjeni vojnik i kriminalac, uskoro će doživjeti svoj najveći izazov, ali tek kada ju  Mon Mothma pošalje u misiju da ukrade Death Star planove. Uz pomoć pobunjenika, majstora mačevaoca, i ne-savezničkih snaga, Jyn će biti određena za nešto veće nego što misli.

Comments

comments

LEAVE A REPLY