Soros o Trumpu

0
246

Uoči inauguracije Donalda Trumpa, milijarder i investitor George Soros izjavio je u četvrtak da američki novoizabrani predsjednik “neće uspjeti”.
Tijekom govora u Davosu, mjestu održavanja Svjetskog gospodarskog foruma, Soros je prozvao Trumpa da “želi-biti-diktator”, rekavši  kako se “priprema za trgovinski rat”, prenosi Xinhua.
Trgovinski rat imao bi “vrlo dalekosežan učinak u Europi i drugim dijelovima svijeta”, upozorava Soros, pobornik demokratske kandidatkinje Hillary Clinton tijekom  predsjedničke kampanje prošle godine.
Prema televizijskoj reportaži Bloomberga, Soros je rekao: “Ja sam osobno uvjeren da (Trump) propada.”
On neće uspjeti, “ne zbog ljudi poput mene koji bi htjeli da on ne uspije, već zato što su ideje koje ga vode u svojoj biti samo kontradiktorne”, rekao je Soros.
Financijska tržišta “neće biti dobro” zbog neizvjesnosti uzrokovane Trumpovom upravom, predvidio je dodatno Soros.
“Trenutno je neizvjesnost na vrhuncu”, rekao je Soros i dodao: “Nemoguće je točno predvidjeti kako će Trump djelovati.”
George Soros tvrdi da je demokracija “sada u krizi”, te da će izbor Donalda Trumpa i sentiment protiv Europske unije pomoći osnažiti diktatore širom svijeta. Također je napisao da će SAD završiti u borbi za globalnu “zaštitu i promicanje demokracije” nakon izbora Trumpa, kojega je nazvao i “folirantom“. No, izrazio je uvjerenje da će američka demokracija ostati jaka.

 

Comments

comments

LEAVE A REPLY