Tajanstvena “Vrata bogova”

0
302

Drevna legenda kaže da postoje tajanstvena vrata koja se nalaze u blizini jezera Titicaca. Ova vrata, otvorit će se jedan dan i zaželjeti dobrodošlicu Stvoritelju bogova cijelog čovječanstva. Ovi bogovi će se vratiti u svoje “Svemirske solarne” i cijelo čovječanstvo će biti u strahopoštovanju.

Ewao, navodi kako prema istraživačima takva vrata čini se da postoje. Smještena u neposrednoj blizini planinskog prostora Hayu Branda, 35 km od grada Puno u Peruu, nalaze se zagonetna “vrata bogova”. Od pamtivijeka vremena, ovo područje cijenjeno je kao “grad bogova” od strane lokalnih domorodaca.  Premda je nekoliko struktura otkriveno, istraživači vjeruju da postoje brojni spomenici skriveni ispod površine.
DCF 1.0
ancient-code.com
Ova “vrata” otkrio je slučajno lokalni vodič Jose Luis Delgado Mamani planinareći u okolici. Mamani je naveo kako je mnogo prije sanjao o ovoj strukturi i vidio ono što je izgledalo kao vrata prekrivena ružičastim mramorom s nekoliko likova koji se nalaze sa strane. Te vizije su usko povezane s legendama Indijanaca s područja koje govori da su ta “vrata” bila “prolaz u Zemlju bogova”. Legende govore kako su u dalekoj prošlosti, veliki junaci prešli u Zemlju bogova, uživajući u prosperitetnom i slavnom besmrtnom životu.
Druga legenda kaže da je za vrijeme španjolskog osvajanja, Inka svećenik zvan Amaru Muru, iz hrama od sedam zraka, pobjegao iz svog hrama sa svetim zlatnim diskom poznatim kao “ključ bogovima sedam zraka”. Svećenik se skrivao u planinama Hayu Brand u strahu da bi španjolci mogli uzeti ključ od njega.
Kasnije je svećenik stigao na “vrata bogova” na Hayu Marca, gdje je pokazao ključ  svećenicima i šamanima tog područja. Nakon što su izveli ritual, otvorila su se vrata s plavim svjetlom koje isijava iz njih. Svećenik, Amaru Muru uručio je zlatni disk jednom od šamana i ušao kroz vrata iz kojih se nikada više nije vratio.
Zagonetno, istraživači su otkrili male kružne depresije pored ulaza, na strani vrata gdje se mogao postaviti objekt u obliku manjeg diska.
Posjetitelji koji su putovali do “vrata bogova” u Hayu Marca, a koji su postavljali svoje ruke na malo mjesto kod vrata, osjećali su veliku energiju koja teče kroz njihova tijela. Također su govorili o neobičnim vizijama poput zvijezda, stupova vatre i glazbe koju su neki opisali kao “ritmička, neobična i izvanredna”.
“Vrata bogova” na Hayu Marca podsjećaju na Puerta del Sol de Tiahuanaco (Tiahuanaco) i pet drugih arheoloških nalazišta u blizini. Tajanstveno, ako nacrtamo ravne linije između Vrata bogova na Hayu Marca, Puerta del Sol de Tiahuanaco i drugim arheološkim nalazištima, dobili bismo čudan križ koji se spaja u centru na platou jezera Titicaca, jednog od najsvetijih mjesta u regiji.
Istraživači su čak pronašli ostatke antičkog grada ispod jezera Titicaca, pretpostavlja se da je postojao tisućama godina prije stavljajući raniji datum poznatim kulturama u regiji.
Je li moguće da postoje “portali” koji se nalaze na Zemlji a koji su povezani s drugim galaksijama? Planetama? Dimenzijama? I jedan od tih portala su “Vrata bogova” na Hayu Marca? Je li moguće da su drevni tekstovi više nego samo priče iz prošlosti?  Veselimo se saznati više o ovim tajanstvenim mjestima i tamo skrivenim tajnama.

 

Comments

comments

LEAVE A REPLY