VOYAGER 2

0
291

NASA priznaje: Netko je preuzeo kontrolu nad našom letjelicom, dobili smo poruku s nepoznatog jezika.

Svemirska sonda “Voyager 2” u svom putu kroz svemir poslala je poruku bazi Zemlji na prilično nerazumljivim jezikom. NASA, nakon više od šest godina ne zna razlog, ali oni znaju da to ne može biti slučajno.

Voyager 2″ je prva letjelica koja je napustila Sunčev sustav 2010. godine. U trenucima kada je letjelica mogla ući u međuzvjezdani prostor dogodila se čudna stvar, a NASA je uzela u obzir da je “netko ili nešto”  preuzeo kontrolu nad njom.

“Na udaljenosti od oko 15 milijardi kilometara od Zemlje, sonda je iznenada počela slati podatke na jeziku koji oni nikada ne bi mogao razumjeti”, rekao je NASA-in stručnjak Kevin Baines, javlja Physics Astronomy.

“Nešto ili netko promijenio komunikacijski sustav svemirske sonde Voyager 2”, dodao je Baines.

image link by http://theusualroutine.com

Procjenom ostalih sustava Voyager tim nije mogao pronaći drugih pogrešaka. Samo je promijenjen jedan sustav “, rekao je Baines i dodao kako je “kasnija analiza  pokazala da je komponenta u binarnom kodu sustava promijenjena iz 0 u 1.

Takva promjena samo jednog bita ukazuje na to da je netko namjerno pokušao promijeniti neke stvari na računalu “Voyager 2”. Takvim metodama se obično koriste hakeri, no oni bi u potpunosti isključili računalo ili uništili podatke. U ovom slučaju, šteta je samo na jednom sustavu.

Naravno, stručnjaci iz NASA-e prvo su počeo istraživati mogućnost napada na letjelicu sa Zemlje, ali na tako velikoj udaljenosti bilo bi to gotovo nemoguće provesti.

NASA stručnjacima trebalo je tri tjedna za rješavanje ovog problema i ispravljanje pogreške. Međutim, pravi razlog za ovu anomaliju ni danas nije poznat. Njemački znanstvenik Hartwig Hausdorff nema sumnje – on je uvjeren da to  nisu bili Zemljani.

Comments

comments

LEAVE A REPLY