WikiLeaks screenshot

Razorni udarac propagandnom stroju SAD-a

Odlučni da postignu nešto po svaku cijenu, upirući prstom u druge zemlje za uplitanje u izbore, kao bumerang WikiLeaks je CIA-i zadao teški udarac objavljujući dokumente s pojedinostima špijunske naredbe da se infiltrira u sve glavne političke stranke u Francuskoj, snažnom američkom savezniku.
Nalozi za špijunažu objavljeni u ovom dokumentu su klasificirani i ograničeni na samo američke oči (“NOFORN”) zbog “Prijatelji-na-Prijatelje osjetljivosti”. Nalozi navode da su prikupljene informacije “podrška” aktivnostima CIA-e, EU sekciji Obrambene obavještajne agencije (DIA), i  U.S. State Department’s Intelligence and Research branši. Detaljno je prikazano kako su analitičari CIA-inog ureda za rusku i europsku analizu (Orea) pomno promatrali socijalističke unutarstranačke izbore 9. i 16. listopada, te da će pozorno pratiti predsjedničke izbore 22. travnja i 6. svibnja 2012.

Sve glavne političke stranke u Francuskoj ciljane su za infiltriranje od strane CIA-inih ljudskih ( “HUMINT”) i elektroničkih (“SIGINT”) špijuna sedam mjeseci prije predsjedničkih izbora u Francuskoj 2012. godine. Kao mete navedeni su Francuska socijalistička stranka (PS), Nacionalni Front (FN) i Savez za narodni pokret (UMP), zajedno sa sadašnjim predsjednikom države François Hollandeom, zatim Nicolasom Sarkozyem, Marine Le Pen, i bivšim predsjedničkim kandidatima Martine Aubry i Dominique Strauss-Khan.
Hipokrizija koja je ovoga puta procurila zaista ne može biti ignorirana, pogotovo ako se uzme u obzir da su SAD zajedno sa svojim medijskim pudlicama, potpuno nedokazano, optužili Rusiju da je na neki način umiješana u izbore 2016.

 

 

Comments

comments

LEAVE A REPLY