Bliže se lokalni izbori

Prema facebook statusu Vlaste Toth, nekadašnje dugogodišnje supredsjednice Zelene liste, stranka je nakon devet godina djelovanja demokratski odlučila svojevoljno se ugasiti. Svi tadašnji članovi kolektivno su, krajem 2013. godine, prešli u novoosnovani ORaH.
“To je trebalo značiti da sve što je Zelena lista u svom djelovanju stekla i stvorila postane vlasništvo ORaH-a sa svim pravima i obvezama. Jedno od prava je bilo i pravo na ime Zelena lista”, naglašava gospođa Toth u svom obraćanju medijima predstavljajući se kao “obična” građanka, objasnivši razloge kao težnju “sinergiji barem zelene političke scene”.
Nenad Matić, bivši čelnik HSS-a u Zagrebu i zastupnik u gradskoj skupštini, objavio je danas na svojoj facebook stranici poziv na prvo predstavljanje nove stranke Zelena lista. Međutim, nije poznato je li ta nova stranka već osnovana s obzirom da web-registar još uvijek pokazuje podatke o staroj Zelenoj listi i njenim podružnicama u Gradu Zagrebu.
Gospođa Toth smatra da je takva stranka “prevara birača” jer će, kako kaže, “mnogi glasati za Zelenu listu ako opet ugledaju to ime na glasačkom listiću, budući da u Zagrebu postoji još uvijek 5-6 tisuća građana koji se sjećaju Zelene liste.” Od medija je zatražila da upozore na “lažne zelene” i puki grabež za političkim položajima u Gradu Zagrebu.
“Ne postaje se zelenim tako da se netko nazove zelenim već prihvaćanjem svjetonazora i zelenih politika te njihovim provođenjem”, bila je jasna u svom izlaganju.

 

Comments

comments

LEAVE A REPLY